Oranjetipjes, de 12 mooiste foto’s van Rootslezers

René Alblas

01-05-2020 00:00:00

April en mei zijn de maanden waarin je oranjetipjes kunt tegenkomen. Dit fraaie voorjaars-vlindertje is vooral gek op de pinksterbloem. Dus zodra deze roze/lila bloemetjes te zien zijn, duikt het oranjetipje op. Door het vroege, warme voorjaar waren dit jaar de oranjetipjes al half maart te zien.

Voor veel natuurfotografen (en liefhebbers van mooie natuurfoto’s) is het oranjetipje op een pinksterbloem een echte evergreen. Jaarlijks zien we zowel bij de Foto van de Maand wedstrijden als bij de Grote Natuurfotowedstrijd veel van deze mooie vlindertjes (al of niet met bijbehorende bloem) langskomen.

We tonen een selectie van de 12 mooiste inzendingen van de afgelopen jaren:

Foto: Ingrid van Gulick

 

“Dit mooie landschap én vlindertje zijn bij mij om de hoek te vinden. En als macrofotograaf word ik daar zeer gelukkig van!”, aldus fotograaf Mirjam van Steenis

 

Prachtig mannetje oranjetipje, heel vroeg in de morgen wachtend op de zon op om te warmen. Foto: Judith Borremans

 

Fall in love wiht moments…. Tijdens een wandeling zag ik deze vlinder naast het pad op een bloem zitten. Een heerlijk moment!”, aldus fotograaf Monique Reinders.

 

Foto: Maria van Dijk

 

Foto: Iris Waanders

 

Parende oranjetipjes op een hele koude lenteochtend. Foto: Regina Pas

 

Oranjetipje op een koude ochtend gefotografeerd. Hangend aan de waardeplant, de pinksterbloem. Foto: Philip Simons

 

Foto: Carla Schouten

 

“In een broekbosgebied was ik op zoek naar oranjetipjes. Na deze gevonden te hebben kwam er met wat experimenteren in het veld deze foto uitrollen”, aldus fotograaf Sjors Gitmans.

 

Foto: Yvonne aan de Wiel

 

Na een koude nacht hangt een Oranjetipje aan een pinksterbloem te wachten tot de zon opkomt en het warm genoeg wordt om te kunnen gaan vliegen. Fotograaf: Michel Lucas

Roots Foto van de Maand

Wil je ook meedoen aan de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Deze maand is het thema Vogels van de Lage landen. Klik hier om mee te doen.

 

Lees hier nog meer over het oranjetipje in 2020.

Of lees hier meer over het fotograferen van dit fraaie vlindertje.

Recente Editie

Meer Natuurfotografie