Roots Natuurfotowedstrijd 2018, de eerste winnaars bekendgemaakt

René Alblas

9 July 2018 .

Een nieuwe sneak preview van de winnaars van de Roots Natuurfotowedstrijd 2018.

De jurering voor de Roots Natuurfotowedstrijd 2018 is afgerond. De 100 beste foto’s zijn uitgekozen en zijn terechtgekomen in de Roots Natuuragenda 2019. Deze agenda verschijnt  in de tweede helft van augustus.

Zit jouw foto daarbij? Of misschien wel meerdere foto’s van jou? Ieder jaar zijn er wel een aantal fotografen met 2, 3 of zelfs 4 foto’s in de Roots-agenda. Dat kan gebeuren, omdat er anoniem gejureerd wordt.

Eind juni is de jury weer bijelkaar gekomen om uit de 100 beste foto’s de 15 prijswinnaars te kiezen. Deze winnaars krijgen rond 1 augustus bericht. Staat er een foto van jou in de agenda, dan krijg je medio juli bericht.

Tipje van de sluier

Tot die tijd lichten we nog wat kleine tipjes van de sluier. Eerder toonden we al de foto’s uit de categorie “nét niet bij de beste 100”. Hier kun je ze nog even terugkijken. 

In dit bericht tonen we de eerste 3 foto’s die wel de agenda hebben gehaald. Misschien zit 1 (of meerdere) van deze foto’s ook bij de 15 prijswinnaars, maar dat houden we nog even geheim.

Nog even over de selectieprocedure: Van de bijna 5000 ingezonden foto’s bleven er na diverse (pittige) selectierondes zo’n 300 over. Daarna bracht de redactie dit aantal al wikkend en wegend terug tot iets meer dan 100 foto’s. Uiteindelijk zijn er daarvan 97 foto’s in de Roots Natuuragenda 2019 terechtgekomen.

Deze 3 staan daar dus ook in:

Watersnip. Foto: Henk Laverman

 

Ploumanac’h. Foto: Hans van Wijck

 

Konijn knabbelt van de wilde radijs. Foto: Muriel Polet

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie