Het schoonste van Vlaanderen

Daniël Mulder

19 February 2018 .

Vlaanderen

Sla in Vlaanderen een zijweggetje in en je valt van de ene verbazing in de andere. Dat bewijst de Belgische natuur- en landschapsfotograaf Koen de Langhe. In zijn boek Fotogeniek Vlaanderen neemt De Langhe je mee naar 125 toplocaties. Roots toont er 3 in het nieuwe maartnummer. “Fotografisch gezien is dit een van de interessantste regio’s ter wereld.”

Vlaanderen
De Belgische natuurfotograaf Koen de Langhe, die ook Roots-wandelingen fotografeert, weet heus wel dat Vlaanderen het aflegt wat natuurgebieden betreft ten opzichte van andere landen in Europa. Toch zegt hij: “Je vindt hier heel wat mooie en verrassende landschappen. Ze worden helaas aan het zicht onttrokken door de typische Vlaamse lintbebouwing langs de hoofdwegen. Want achter de huizen ligt een compleet andere wereld. Met unieke vergezichten en cultuurlandschappen die je doen verbazen.”

Vlaanderen

Nieuw boek

In zijn recent verschenen boek met toplocaties voor de natuur- en landschapsfotograaf bewijst De Langhe dat kennis van een land essentieel is om de juiste plekken te vinden. Dwars door Vlaanderen, van kust tot heuvels, gidst De Langhe je daarom langs 125 plekken (met gps-coördinaten) die een bezoek waard zijn. Met én zonder camera.

Fotogeniek Vlaanderen (ISBN 9789082793505) heeft een zachte omslag. Aantal pagina’s is 224. Prijs: € 32,95. Te koop in de Vlaamse boekhandel. Of te bestellen via fotogeniekbelgie.be en pixfactory.nl.

 

De complete reportage van 8 pagina’s vind je dus in de nieuwe Roots van maart. Deze bestel je eenvoudig online.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie