De prijswinnaars van de Wildlife Photographer of the Year wedstrijd

René Alblas

13 October 2022 .

Deze week zijn de winnaars van de prestigieuze fotowedstrijd Wildlife Photographer of the Year bekend gemaakt. Roots selecteerde 5 winnaars en een Nederlandse eervolle vermelding.

 

The big buzz – Karine Aigner. Deze Amerikaanse fotograaf maakte de foto op een Texaanse ranch. Je ziet op deze foto een groepje mannetjes bijen en één vrouwtje. uiteindelijk zal er één mannetje de kans krijgen om met haar te paren. Deze foto won de hoofdprijs. Karine Aigner is de vijfde vrouw die deze prijs heeft gewonnen in de lange historie van deze wedstrijd.

 

Hemelse flamingos – Junji Takasago. Deze Japanse fotograaf won in de categorie Natural Artistry. Junji benaderde deze Chileense flamingo’s heel voorzichtig. De omstandigheden waren zeer lastig. De fotograaf had veel last van hoogteziekte, hij maakte de foto in een zoutpan, hoog in het Andes gebergte in Bolivia.

Puff perfect – José Juan Hernández Martinez. Deze spaanse fotograaf won in de categorie Dierenportretten. We zien het baltsgedrag van een kraagtrap op het Canarische eiland Fuertavenura.

 

Magische morieljes – Agorastos Papatsanis. Deze Griekse fotograaf won in de categorie planten en paddenstoelen. Hij maakte deze foto bij de Olympusberg in Griekenland.

 

Het berenhuis – Dmitry Kokh. Deze Russische fotograaf won in de categorie Urban Wildlife. Deze ijsberen zijn mede door de klimaatverandering verdwaald in een verlaten dorp op het eiland Kolyuchin. Dit eiland ligt in de Tsjoektsjenzee tussen Rusland en Alaska.

 

Fuut met kleintjes – David Pattyn. De Nederlandse fotograaf (en jurylid van de Roots Natuurfotowedstrijd) maakte deze foto in het Valkenhorst natuurreservaat bij Valkenswaard. Eervolle vermelding categorie Vogels.

 

 

Alle winnende foto’s van de Wildlife Photographer of the Year wedstrijd zien?

Dat kan in het Natural History Museum in Londen. De winnaars-expositie is daar te zien van 14 oktober 2022 tot en met 2 juli 2023. Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen op de site van het museum, daar vind je de winnaars en de praktische info om de expositie te bezoeken.

Vind je dit te ver? Vanaf 23 oktober kun je in de Hortus Botanicus in Amsterdam de winnende foto’s van de Roots Natuurfotowedstrijd 2022 bewonderen.

De Wildlife Photographer of the Year wedstrijd wordt georganiseerd door het Natural History Museum in Londen.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie