WPOTY: Stem op jouw favoriete natuurfoto

René Alblas

2 December 2022 .

Iedereen heeft nu de mogelijkheid om te stemmen op zijn/haar favoriete natuurfoto bij de prestigieuze fotowedstrijd ‘Wildlife Photographer of the Year (WPOTY).

De organisatie van deze wedstrijd, het Natural History Museum in Londen nodigt alle liefhebbers van natuurfotografie uit om een keuze te maken uit de 25 geselecteerde beelden. Deze 25 foto’s zijn geselecteerd uit de 38.575 inzendingen van de wedstrijd van 2022. De inzendingen kwamen uit 93 verschillende landen. De juryprijzen van deze wedstrijd zijn in oktober al bekendgemaakt.

Breng hier je stem uit

Er kan tot en met februari gestemd worden op deze site. Mocht je toevallig binnenkort naar Londen gaan, breng dan ook een bezoekje aan het Natural History Museum. Je kunt daar niet alleen alles foto’s die een vakjuryprijs hebben gewonnen bekijken, maar ook interactief je stem uitbrengen.

In februari zal de winnende foto van de WPOTY publieksjury ook in het museum te zien zijn.

Roots tipt deze 5 WPOTY opties:

Brittany Crossman
Deze foto van een vossenbegroeting is gemaakt op Prince Edward Island in Canada. Dit soort knuffelgedrag is vaak voor de paring te zien.
Deena Sveinsson
De foto van een sneeuwhaas is gemaakt in het Rocky Mountain National Park, Colorado, Verenigde Staten. Het dier sliep aanvankelijk en dat leverde saaie beelden op. Toen hij even de ogen opende kon Deena de perfecte plaat maken.
Minqiang-Lu
Gouden stompneusapen in het Qinling gebergte in Shaanxi, China. De foto symboliseert de bedreigde positie waarin deze apen leven. Hun leefgebied wordt alsmaar kleiner.
Miquel Angel
Twee vrouwtjes muskusossen in Dovrfjell-Sunndalsfjella National Park, Noorwegen. Bij een confrontatie van twee muskusossen-families kozen de mannetjes al snel voor de vrede. De sterkste werd direct erkend. Maar de leidende vrouwtjes van beide kuddes hadden nog wel wat uit te vechten.

Sasha Fonseca
Een sneeuwluipaard in de Indiase Himalaya. De fotograaf werkte drie jaar aan dit project. De foto is gemaakt met een cameraval.

Wie waren ook alweer de winnaars van de Roots Natuurfotowedstrijd 2022? Let op, op 1 februari 2023 start de nieuwe wedstrijd!

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie