Prachtige buitenexpositie: de winnaars van de Roots Natuurfotowedstrijd 2020

René Alblas

30 October 2020 .

De winnende foto’s van de Roots Natuurfotowedstrijd 2020 zijn nu op groot formaat te bewonderen in het nationaal park Hoge Veluwe. Een prachtige buitenexpositie midden in de herfstnatuur van de Veluwe!

Een betere plek om fraaie natuurfoto’s te exposeren is nauwelijks denkbaar. Vlakbij het bezoekerscentrum van nationaal park de Hoge Veluwe start een 1,5 kilometer lang wandelpad waarlangs je alle elf winnende foto’s van de Roots Natuurfotowedstrijd 2020 kunt zien, aangevuld met nog vier favorieten. Het pad is verhard en goed begaanbaar ook als je iets minder goed ter been bent.

Praktisch

Lees meer info over deze expositie op de website van het nationaal park de Hoge Veluwe.

Het park is elke dag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. De toegang tot het park kost, zonder auto, €10,95 per persoon.

De expositie is nog tot 3 januari te bekijken.

Een aantal foto’s die je terug kunt vinden op de expositie:

Roots Natuurfotowedstrijd 2020

Zoekplaatje – Nancy Carels. Het juryrapport bij deze foto: Een spannende foto met een driedubbele laag. Ten eerste vallen de eindeloos herhaalde vormen van de groene blaadjes op, inclusief de bruine verkleuringen en het mooi contrasterende water. In tweede instantie snap je pas waarom de compositie zo aantrekkelijk is. Er is geen sprake van een willekeurige uitsnede: er liggen drie afwijkende bladeren mooi in het midden. In derde instantie, na iets langer kijken, ontdek je de verrassing linksonder pas. Wat een spannende plaat!

 

Roots Natuurfotowedstrijd 2020

Juryrapport: Apollovlinder – Stefan Gerrits. Juryrapport:  Het vinden van een apollovlinder is sowieso al een bijzondere gebeurtenis. Wanneer je er dan ook nog zo’n perfecte grafische en minimalistische plaat van weet te maken, heb je als fotograaf heel wat in je mars. Op deze manier gefotografeerd, komt de schoonheid van de vlinder extra goed tot zijn recht. De fotograaf lijkt met deze foto, naast de schoonheid van het diertje, ook nog iets anders te willen uitdrukken: de zorgwekkende droogte in grote delen van Europa. Door deze droogte kleurt het heidetakje oranjebruin in plaats van paars. De fraaie, uitgebalanceerde compositie verdient een extra compliment.

Roots Natuurfotowedstrijd 2020

Deze foto van een zwemmend damhert won de hoofdprijs.

Lees hier alles over de winnende foto van Yvonne van Dormolen.

 

 

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotowedstrijd 2020