De Roots Natuurfotowedstrijd 2021: laatste kans om mee te doen!

René Alblas

19 March 2021 .

De belangrijkste natuurfotowedstrijd van Nederland, België  – de Roots Natuurfotowedstrijd 2021 – sluit zondag 21 maart om 23.59 uur! Iedereen kan meedoen en de deelname is gratis!

De Roots Natuurfotowedstrijd is al bijna 20 jaar de belangrijkste natuurfotowedstrijd. Ieder jaar worden er duizenden foto’s ingestuurd. In 2020 waren dat er ruim 6500. De Roots Natuurfotowedstrijd is ook dé wedstrijd waar nieuwe talenten worden ontdekt. Zo staat de fotowedstrijd van Roots aan het begin van de carrière van bijna alle beroemde Nederlandse natuurfotografen, zoals Jasper Doest, Leon Baas, Edwin Giesbers, Marijn Heuts, Han Bouwmeester en Theo Bosboom. Dus meedoen aan deze wedstrijd kan je fotografie-carrière ook een leuke boost geven!

Schitterende prijzen

Er zijn weer schitterende prijzen te winnen dit jaar. Zoals een prachtige fotoreis naar Spanje van natuurreisorganisatie Birdingbreaks, een vijfrittenkaart voor een Han Bouwmeester fotohut, CameraNu cadeaucheques, een verblijf in een Buitenleven vakantiehuis, een verblijf in strandhotel Zoomers in Castricum, een camouflageset van Han Bouwmeester en een fotoworkshop van topfotograaf Mart Smit.

Hoe werkt het?

Uit alle inzendingen kiest de redactie van Roots de 100 beste foto’s, verdeeld over zeven categorieën. Een vakjury, bestaande uit drie Rootsredacteuren en twee natuurfotografen (Mart Smit en David Pattyn) kiest daaruit 7 categoriewinnaars en een hoofdprijswinnaar. Daarna wordt een selectie van 25 foto’s voorgelegd aan het publiek. Iedereen kan een stem uitbrengen op één van deze 25 foto’s. Naast de 8 juryprijswinnaars vallen de nummers 1, 2 en 3 van de publieksjury ook in de prijzen.

Agenda en Expositie

Natuurlijk komen de 100 geselecteerde beelden ook weer in de Roots Natuuragenda 2022 te staan. Vanaf september zal de eerdergenoemde selectie van 25 foto’s worden tentoongesteld in de Amsterdamse Hortus Botanicus.

Insturen kan tot en met 21 maart via de Roots fotowedstrijdsite!

Op de Roots Natuurfotowedstrijd-site fotowedstrijd.rootsmagazine.nl vind je alle spelregels en daar kun je ook lezen welke prijzen je kunt winnen in de verschillende categorieën. Inzenden kan tot en met 21 maart. En nogmaals: veel fotowedstrijden vragen geld voor deelname, maar meedoen aan de Roots Natuurfotowedstrijd is helemaal gratis!

Enkele winnende foto’s van vorig jaar:

 

• Winnaar categorie Art of Nature •

Roots Natuurfotowedstrijd 2020

Zoekplaatje – Nancy Carels

 

 

• Winnaar categorie Insecten •

Roots Natuurfotowedstrijd 2020

Apollovlinder – Stefan Gerrits

 

 

• Winnaar categorie Vogels •

Familie kluut – Gonda van Wijk

 

 

• Winnaar categorie Landschap •

Roots Natuurfotowedstrijd 2020

Eindelijk sneeuw– Ellis Pellegrom

 

• Winnaar categorie Overige dieren •

Europese grondeekhoorns – Bianca Blonk

 

 Bekijk alle winnaars van 2020.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotowedstrijd 2021