De Roots Natuurfotowedstrijd 2023!

René Alblas

23 December 2022 .

Om alvast te noteren in je agenda: op 1 februari 2023 start de Roots Natuurfotowedstrijd 2023. Je kunt nu al je mooiste foto’s gaan verzamelen (of maken!) om dan in te kunnen zenden.

De Roots Natuurfotowedstrijd is al tientallen jaren dé Natuurfotowedstrijd van Nederland. Iedereen kan meedoen, want in tegenstelling tot veel andere fotowedstrijden, is deelname geheel gratis. Kies in welke van de zes categorieën jouw foto past en zend hem in. Je kunt maximaal zeven foto’s inzenden, verdeeld over één of meerdere categorieën.

Natuurlijk zijn er weer mooie prijzen te winnen, zoals een fotoreis van BirdingBreaks of waardecheques van CameraNu.

Jury Roots Natuurfotowedstrijd 2023

De jury bestaat uit de hoofdredacteur en fotografieredacteur van Roots (Caroline Vogel en René Alblas) en de fotografen Edwin Giesbers en David Pattyn.

Edwin is al ruim vijftien jaar professioneel natuurfotograaf. Hij won diverse prijzen bij prestigieuze fotowedstrijden zoals de European Wildlife Photographer of the Year, Wildlife Photographer of the Year en Natures Best. Hij werkt regelmatig voor Roots.​

David is naast zijn werk als anesthesist een internationaal zeer gewaardeerde natuurfotograaf die vele belangrijke fotoprijzen won. Wildlife fotograferen is zijn grote passie, vogels hebben daarbij zijn voorkeur. dpwildlife.com

Inzenden kan tot en met 19 maart 2023.

Handige tips

 • Kijk goed naar je selectie. En wees streng voor jezelf. Zend niet meerdere variaties van één foto in, maar kies de beste.
 • Wacht niet tot het laatste moment met inzenden. Het kan tijdens de laatste inzenddagen erg druk zijn op site waardoor het inzenden sterk vertraagd wordt.
 • Lees voor het inzenden de spelregels door. Een belangrijke spelregel is: geen teksten in de foto, dus ook geen namen of logo’s. 

Een aantal inzendingen van de Roots Natuurfotowedstrijd 2022:

Roots Natuurfotowedstrijd

Foto: Tom Kruissink

 

Roots Natuurfotowedstrijd

Foto: Anja Stolwijk

 

Roots Natuurfotowedstrijd

Foto: Aafje van de Braak

Welke foto’s vielen in de prijzen in 2022? 

Vanaf 1 februari kun je op deze site je foto’s insturen.

 

Roots december/januari

Wat je allemaal leest in de extra dikke Roots december/januari

 • Vogels op trektocht voor hun favoriete snack: rijpe bessen
 • Het heelal door de James Webb Space Telescope
 • Winterwandeling rond de Strijbeekse Heide (+routekaart)
 • Natuurommetje door de Stille Kern
 • In de ban van de mol
 • De 12 meest bijzondere waarnemingen in 2022
 • 5 topspots voor goudhaantjes
 • Getest: de populairste potjes vogelpindakaas

En nog veel meer. Bestel deze extra dikke Roots makkelijk en snel via de webshop (je betaalt binnen Nederland geen verzendkosten).


Meer Natuurfotografie