Adopteer een kerstboom!

redactie

13 December 2011 .

Ieder jaar belanden er duizenden kerstbomen op de brandstapel of in een gft-bak. Eigenlijk zonde van zo’n boom. En veel mensen voelen zich ook niet helemaal prettig bij het idee dat ze de natuur als wegwerpproduct gebruiken. Je kunt natuurlijk een kunstboom aanschaffen, die gaat lekker lang mee. Maar niet iedereen is gecharmeerd van zo’n ‘geurloos plastic ding’ in zijn huiskamer.

Een interessant duurzaam alternatief is een adoptie kerstboom. Deze haal je op bij een speciale kweker, je betaalt de huurprijs en een borg en je plaatst hem een paar weken in je huiskamer. Je vertroetelt de boom en vervolgens breng je hem weer terug. Er komt dan een label aan te hangen zodat je volgend jaar weer dezelfde boom kunt  halen. Zo bouw je ook nog een band op met je boom!

Het kan op flink wat plekken in Nederland: Abcoude, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Arnhem, Groenekan, Groningen, Leusden, ‘s Graveland en Waalre. Kijk hier voor alle info.En zo schonk het tv-journaal er aandacht aan: adopteer een kerstboom.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws