Banff filmfestival binnenkort weer in Nederland

René Alblas

28 March 2018 .

Het Banff filmfestival bestaat al 42 jaar en is uitgegroeid tot hét bergfilmfestival van de wereld. De naam van het festival komt van het Canadese stadje Banff, waar jaarlijks de “Outdoor Oscars” worden uitgereikt. Een aantal van de prijswinnende films gaan daarna op tournee door de wereld.

Ook dit jaar is er weer een selectie gemaakt van korte bergfilms. Prikkelende, indrukwekkende films waarin je waaghalzen en avonturiers over de hoogste toppen ziet skieën, fietsen en hiken. De rode draad van alle films is het kiezen voor de totale wildernis en je volledig overgeven aan de elementen.

The Frozen Road

Wat dacht je bijvoorbeeld van The frozen road: “Geïnspireerd door de avonturenverhalen van de legendarische Amerikaanse auteur Jack London, volgt de 22-jarige Ben Page de roep van de wildernis en gaat op weg naar de Noord Canadese Inuit-nederzetting Tuktoyaktuk: dwars door een immens gebied met wolven. Alleen, en op besneeuwde wegen bij min 30 graden Celsius!”

Praktisch

De films zijn op de volgende dagen in Nederland te zien: 6 april in Utrecht, 7 april in Amsterdam, 8 april in Den Haag, 9 april in Rotterdam, 10 april in Eindhoven, 11 april in Zwolle en 12 april in Enschede

Alle informatie over de films kun je hier vinden. Kaartjes vanaf € 12,- zijn zowel op deze site te bestellen als in de voorverkoop bij Bever winkels.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws