Domper voor de otters in Nederland

redactie

23 September 2014 .

De laatste tijd zijn er veel positieve berichten over de otters in Nederland. Met name uit de Gelderse Poort en de Nieuwkoopse plassen. Uit het Friese natuurgebied de Groote Wielen komt echter minder goed nieuws. Vorige week is daar het laatste exemplaar overreden.

De Vereniging Das en Boom en Stichting Otterstation Nederland zijn zeer teleurgesteld over dit sterfgeval. Het had namelijk voorkomen kunnen worden. Drie jaar geleden stapten deze organisaties naar de rechter om de Nederlandse overheid er op te wijzen dat zij de plicht heeft om haar natuur te beschermen en dat betekent in het geval van de otter: een oplossing zoeken voor de verkeersknelpunten waar veel otterslachtoffers vallen.

De rechter gaf de organisaties gelijk en droeg de overheid op om zo snel mogelijk iets aan deze problemen te doen. Omdat dit helaas nog niet gebeurd is, werd de Friese otter vorige week op één van de bekende verkeersknelpunten overreden.

De Stichtingen geven de moed niet op en knokken ervoor dat de otters in de andere gebieden wel veilig rond kunnen scharrelen.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws