Feest mee met De Vlinderstichting

Daniël Mulder

2 March 2016 .

De landelijke dag van de Vlinderstichting staat dit jaar in het teken van feest. Er zijn namelijk drie mijlpalen behaald: de grote vuurvlinder werd 100 jaar geleden ontdekt, het pimpernelblauwtje keerde 25 jaar geleden terug in Nederland en het trekvlinderonderzoek in Nederland bestaat 75 jaar. Op 5 maart vind dit feestelijk evenement plaats met onder andere lezingen over deze drie onderwerpen.

Vuur en vlam

Foto: Roelof de Hoog

 

Henk de Vries vertelt over de grote Vuurvlinder, de zeldzame vlindersoort die alleen in Nederland voortkomt en nergens elders in de wereld.

 

Irma Wynhoff geeft een lezing over de pimpernelblauwtjes, een veeleisende vlinder die in Nederland alleen voorkomt in een natuurgebiedje bij Den Bosch. Irma vertelt over de vlinder en wat er moet gebeuren om deze voor ons land te behouden.

 

Jurgen Couckuyt uit Vlaanderen vertelt over het sinusbeheer. Dit is een manier van maaien waarbij zeer veel variatie ontstaat en die is zeer positief voor de vlinders en veel andere dieren. Hij is de uitvinder en legt uit hoe dat beheer in elkaar steekt en wat het oplevert.

 

Buiten het thema om zijn er nog andere boeiende lezingen en de wie-kent-quizzz. Daarnaast wordt de vlinderbeheerder van het jaar bekend gemaakt. En worden er drie films van Annette van Berkel getoond, deze heeft ze speciaal voor deze dag gemaakt.

 

Meer informatie vind je hier.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws