Foto van de maand februari 2018: 5 handige tips

René Alblas

24 January 2018 .

Doe je ook mee met de wedstrijd Foto van de Maand februari 2018?

Het thema voor de Foto van de Maand februari wedstrijd is “In het midden”. Je kunt inzenden tot en met 19 februari. Maximaal 10 foto’s per inzender, de foto’s moeten tussen de 2,5 en 10 MB zijn. Om je winkansen te vergroten geven we hier 5 handige tips.

• Als je het onderwerp van de foto in het midden plaatst, ligt het gevaar van saaie foto’s op de loer. Dat kun je voorkomen door een spannend onderwerp te kiezen, zoals bijvoorbeeld een dier in actie of een prachtig gevormde bloem.

• Ook een spannende belichting van de zijkant  (zoals een bijna ondergaande zon) kan ervoor zorgen dat je gecentreerde onderwerp niet saai wordt.

• Wat meestal goed werkt: de symmetrie van een foto doorbreken door naast een gecentreerd onderwerp nog een tweede onderwerp te kiezen dat niet gecentreerd staat. Dus bijvoorbeeld één bloem in het midden en een kleiner of onscherper exemplaar niet in het midden.

• Denk ook eens verticaal. Je kunt een onderwerp horizontaal in het midden plaatsenmaar dan wel helemaal bovenaan of onderaan in de foto.

• Kijk ook eens naar het formaat van je foto. Als je onderwerp horizontaal en verticaal in het midden staat, kan een vierkant formaat de foto nog krachtiger maken.

Foto van de maand februari 2018

Winnende foto uit de Roots Natuurfotowedstrijd 2017, gemaakt door Jakob Kaptein. De snavel staat precies in het midden.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws