Haaienvallen voor de Australische kust

redactie

12-01-2014 00:00:00

Voor de kust van Australië zijn de afgelopen jaren meerdere malen haaien gesignaleerd. Er zijn ook menselijke slachtoffers te betreuren en met de taferelen uit Jaws-films in het achterhoofd is er een ware hetze tegen de haaien ontstaan.

De Australische regering heeft nu ferme stappen genomen. Haaien van meer dan 3 meter lang die zich vlak voor de kust begeven mogen nu worden gevangen en afgemaakt. Op 1 kilometer afstand van de kust zijn lijnen geplaatst met haken waar aas aan zit. De lijnen worden bewaakt door gewapende vissers. Zij hebben toestemming om iedere haai die vastzit aan een van de haken dood te schieten.

Een nogal barbaarse oplossing volgens vele natuurbeschermers. Alle haaien doden tegenover 20 menselijke dodelijke slachtoffers in de afgelopen 100 jaar lijkt niet helemaal in verhouding. Bovendien kunnen de haken ook andere dieren schaden zoals dolfijnen en schildpadden.

Tenslotte bieden deze lijnen met haken een schijnveiligheid, er bestaat altijd de kans dat een haai deze lijnen zonder problemen passeert.

Recente Editie

Meer Nieuws