Hmmm, paddenstoel met kipsmaak

redactie

27 May 2013 .

In stadsparken en plantsoenen groeit van alles eetbaars. Professioneel wildplukker Edwin Florès wijst de weg in de supermarkt van de natuur.

 

2013_06_Wildplukker

Een pinksterbloem op je boterham of spinazie maken van de bladeren van zevenblad. Wildplukker Edwin Florès neemt de lezers van Roots mee op een verkenningstocht langs de eetbare natuur van de stad. In elk stadspark en plantsoen is namelijk van alles te plukken dat je maaltijd kan verrijken, als je tenminste weet hoe het eruitziet en waar het groeit.

 

 

Florès heeft van wildplukken zijn beroep gemaakt. Eén dag in de week gaat hij ‘winkelen’. Dan trekt hij eropuit en plukt mandenvol paddenstoelen, bessen en eetbare planten, alles wat de natuur in dat seizoen te bieden heeft. Zijn oogst verkoopt hij aan toprestaurants. Altijd al meer willen weten van de wilde groenten die je in de natuur kunt vinden? Doe dan mee met deze workshop van Edwin Florès. Schaf meteen Het Grote Wildplukboek aan, om zelf nog meer lekkers te ontdekken in de natuur en ontvang € 10,- korting op de workshop.

 

Prijs

De workshop kost € 85,- p.p. inclusief een Wilde Maaltijd en drankjes. Prijs inclusief boek t.w.v. € 25,-: € 100,- (dat is dus € 10,- korting!). Data: 23 juni en 7 juli, duur workshop van 14.00 tot 20.00 uur. Locatie: Sonsbeekpark Arnhem.

 

Programma

– Ontvangst met koffie en thee.

– Presentatie over wildegroentesoorten.

– Het veld in: wandelingetje met aandacht voor eetbare planten en wilde bloemen, waarbij wilde groenten worden verzameld.

– Eten en genieten: in een mooie tuin wordt gezamenlijk een kleine maaltijd gemaakt van de vergaarde planten om die vervolgens lekker op te eten onder het genot van een glaasje wijn.

 

Reserveren

Boeken en meer informatie: Edwin Florès, Casa Foresta, [email protected], 06-17179217.

 

Foto: Roots / Hans Vissers

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws