IJseenden-excursie Waddenzee

redactie

22-01-2014 00:00:00

Schipper Jan Rotgans zoekt op zondag 9 maart en 23 maart en zaterdag 5 april 2014 ijseenden in de Waddenzee. Roots-lezers krijgen € 10,- euro korting op deze excursie.

Male Long-tailed Duck (Oldsquaw) Swimming

Eerlijk is eerlijk: ijseenden zien is bepaald geen gemakkelijke opgave. Ze verblijven het liefst wat verder op zee en duiken vaak lang onder water. Je moet dus geduld hebben en een telescoop of sterke verrekijker bezitten. Ze zijn namelijk ook nog eens klein van stuk, maar eenmaal in de kijker wel een opvallend bonte verschijning.

 

Een ervaren gids helpt bij het op naam brengen van de soorten. Waar zich veel vogels bevinden, wordt de boot stilgelegd. Je komt op plekken waar je anders niet zal komen. Onderweg maak je een grote kans op het zien van ijseenden, met wat geluk zelfs van heel dichtbij.

 

Roots-lezers krijgen € 10,- korting per persoon. Op vertoon van de bon – die je vindt in Roots geldig voor twee personen – betaal je € 50,- p.p. en dat is inclusief lunch en diner. Kijk voor meer info op de website van Jan Rotgans. Reserveer via info@janrotgans.com of tel. 06-51783545.

 

Foto: iStock

Recente Editie

Meer Nieuws