Klimaatreis rond de wereld

redactie

22 November 2011 .

’s Werelds eerste klimaatmuseum staat in Bremerhaven, slechts 413 km vanaf Utrecht. Hier maak je een virtuele reis rond de wereld langs negen klimaatzones.

Een bloeiende alpenweide in het hart van Zwitserland, de vochtige hitte van het regenwoud van Kameroen, de immense kou en snijdende wind van Antarctica: in Bremerhaven beleef je het binnen een paar uur. Aan de haven van deze Noord-Duitse stad staat het eerste en tot nu toe enige museum ter wereld dat geheel aan het klimaat en klimaatverandering is gewijd.

 

 

In Klimahaus Bremerhaven 8˚ Ost maak je kennis met de elementen vuur, water, aarde en lucht, je leert er wat de vooruitzichten van de aarde zijn en ziet welke kansen wij als wereldbewoners hebben om ons steentje bij te dragen aan het afremmen van de klimaatverandering.

 

Het meest uitgebreide van de vier thema’s waaromheen het Klimahaus is opgebouwd, is De Reis. In maar liefst 122 tentoonstellingsruimtes maak je een reis rond de wereld door negen landen in negen verschillende klimaatzones. Allemaal liggen ze op de achtste graad oosterlengte, in al deze landen zijn de gevolgen van de klimaatverandering al angstaanjagend goed zichtbaar.

 

Info Klimahaus

Klimahaus Bremerhaven 8˚ Ost is van november t/m maart dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur; april t/m oktober van 09.00 – 19.00 uur (‘s weekends en vakanties 10.00 – 19.00 uur).

Toegang: € 13,50; groepen € 11,-; kinderen (5 t/m 17 jaar) € 9,50. Adres: Am Längengrad 8 (volg borden Havenwelten), Bremerhaven. Meer info: www.klimahaus-bremerhaven.de.

 

Foto: Laurence Delderfield

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws