Land van natte voeten

redactie

26 October 2011 .

Verborgen in de Gelderse Vallei ligt een kleinschalig landschap. Al wandelend zie je er prachtige privélandgoederen met kleine geriefbossen, eikenlanen, vennetjes en eeuwenoude boerderijen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doodgemoedereerd knabbelt een reetje aan de wortels van een plant in een half gerooid maïsveld aan de bosrand. Als er op vijf meter afstand plotseling een wandelaar om de hoek stapt, vlucht hij weg. Het is duidelijk: hier komen niet vaak mensen.

 

Dat komt vooral doordat de landgoederen in dit gebied aan particulieren toebehoren. De Bunt en Appel zijn niettemin vrij toegankelijk en voor Meerveld kun je gratis een wandelkaart halen bij de boswachter. Voor het Schardepot is een telefoontje de dag ervoor genoeg (meerinfobij de routebeschrijving). Soms loop je dan ook door een tuin, over een erf of langs het randje van een weiland en dat maakt deze wandeling extra speciaal.

 

Meer over deze bijzondere wandelroute lees je in Roots. Daarin zit ook een uitneembare wandelkaart en we geven tips voor mooie overnachtingsplekken.

EN NIEUW: deze wandelroute biedt Roots nu ook digitaal aan. Via een QR-code kun je de route met je smartphone downloaden. En via deze website is het mogelijk om de route als gps-track te downloaden.

 

Foto: Jacob-Carl Pauw

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws