Lekker voor de tv: Big Cat Month bij Nat Geo Wild

René Alblas

10 January 2019 .

Queen Elizabeth National Park, Uganda - A young lion cub nestled in fork of tree (Alexander Braczkowski)

De hele maand februari is het Big Cat Month bij de zender Nat Geo Wild. Normaal gesproken kan niet iedereen deze zender bekijken. Maar de komende maand zal Nat Geo Wild bij diverse aanbieders zoals Ziggo en KPN gratis te bekijken zijn als “zender van de maand”.  Iedereen kan dus naar de grote katten kijken.

Tijdens de grote katten maand staat er elke week een grote kat centraal. In de eerste week is dat de leeuw, gevolgd door de luipaard, de tijger en tenslotte de poema. Iedere zondag om 18.00 uur gaan nieuwe programma’s in première over de big cat van de betreffende week. Naast allerlei premières is er tijdens de ‘Big Cat Month’ meer dan 80 uur aan documentaires te zien over grote katten.

Big Cats Initiative

Nat Geo Wild spant zich graag in voor grote katten. De zender draagt bij aan het Big Cats Initiative, dat zich actief inzet voor bescherming van de dieren. Met het Big Cats Initiative wordt wereldwijd onderzoek en behoud gefinancierd. De Nederlandse hoogleraar Hans de Iongh is een van de wetenschappers die door het Big Cats Initiative wordt gesteund. Tijdens de ‘Big Cat Month’ wordt er via interviews, video’s en online artikelen ruim aandacht besteed aan Hans de Iongh en zijn werk. De Iongh werkt op dit moment aan het Nakuru Lion Project in Kenia en spreekt in binnen- en buitenland over de rol van dierentuinen bij bescherming van de leeuw. De Iongh heeft voor zijn inzet een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Waar te vinden

Zoals gezegd is Nat Geo Wild in februari door vrijwel iedere digitale televisiekijker gratis te ontvangen. Bij onder andere Ziggo (kanaal 204), KPN (87), XS4ALL (87), Telfort (87) en T-Mobile Thuis (83) is National Geographic WILD in februari zender van de maand. Verder is de zender bij de providers Delta, Tele2, Caiway, Online.nl en CanalDigitaal het hele jaar door vrij te ontvangen.

Hier wil je dus iedere week wel naar kijken. Foto: Alexander Braczkowski

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws