Stuur je leukste dierenfilmpje naar Roots

Daniël Mulder

10-12-2022 14:00:00

koolmees in de herfst

De redactie van Roots is benieuwd of er onder onze lezers en volgers mensen zijn die weleens een dierenfilmpje maken als ze in de natuur zijn. Bijvoorbeeld van een tuinvogel, een bever in een rivier of een vlinder op een bloem. De leukste en de mooiste dierenfilmpjes publiceren we graag online.

Lezers van Roots fotograferen graag in de natuur, dat blijkt uit alle inzendingen die we maandelijks en jaarlijks krijgen voor onze verschillende natuurfotowedstrijden. Nu zijn wij als Roots-redactie benieuwd of je naast het fotograferen ook weleens een dierenfilmpje maakt als je buiten bent in de natuur. De leukste en meest bijzondere natuurshots publiceren we graag online, bijvoorbeeld via onze website, Youtube, Instagram of Facebook.

Heb je weleens een leuk of mooi dierenfilmpje gemaakt van bijvoorbeeld een uil in de boom, een egel die scharrelt in je tuin of een prachtige vlinder op een bloem, stuur die dan naar de redactie van Roots. Leuk, verrassend, vertederend, verbazingwekkend of informatief, het maakt niet uit, Roots wil vooral graag laten zien hoe mooi en bijzonder de natuur is in Nederland.

Zo stuur je een dierenfilmpje in

  • Ga naar de website: wetransfer.com.
  • Klik op het plus-teken om het gewenste bestand (je eigen filmpje dus) te uploaden. Let op: filmpjes liever niet langer dan 2 minuten.
  • Vul in het venster ‘email naar’ dit mailadres in: info@rootsmagazine.nl.
  • Vul in het venster ‘Je e-mailadres’ je eigen mailadres in.
  • In het venster ‘Titel’ vul je in hoe het filmpje heet.
  • In het venster ‘Bericht’ vul je in waar en wanneer het filmpje is gemaakt. Ook kun je aangeven wat je ziet op de film. Verder kun je hier aanvullende informatie kwijt. Vergeet uiteraard niet je naam en achternaam te vermelden.
  • Klik op ‘Versturen’.

Wat doen we met je dierenfilmpje?

Je dierenfilmpje is vooral bedoeld om andere natuurliefhebbers te inspireren en te informeren. Uiteraard blijf jij de eigenaar van je eigen video. Wanneer je jouw natuurfilmpje instuurt, geef je wel automatisch toestemming aan Roots om het filmpje te publiceren op de online-kanalen (website, nieuwsbrief, Youtube, Instagram en Facebook) van Roots Magazine. Roots heeft het recht om je natuurvideo iets te bewerken, door deze bijvoorbeeld in te korten of er een titel in te zetten. Als we je filmpje publiceren, sturen we je natuurlijk even een bericht.

Let op: de natuur mag niet zijn verstoord tijdens het maken van het filmpje.

Zweefvlieg op zwartblauwe rapunzel. Video: Daniël Mulder


Natuurfilms kijken op Vlieland?

Samen met de Waddenvereniging en Podium Vlieland houdt Roots van 3 t/m 10 maart een filmweekend en een filmmidweek op Vlieland. Speciaal voor de liefhebbers van overdonderende landschappen, spectaculaire natuurbeelden en ontroerende verhalen – denk aan films als Into the wild en documentaires als The Silence of the Tides – hebben we ook voor de komende editie een reeks speelfilms en documentaires uitgekozen waarin de mens het opneemt tégen of juist in harmonie samenleeft mét de natuur. Ook The Velvet Queen van Vincent Munier is dan te zien.

Foto bovenaan en video’s: Edwin Giesbers

Recente Editie

Meer Nieuws