Net niet bij de winnaars van de Roots Natuurfotowedstrijd 2015

René Alblas

24 July 2015 .

DOOR: RENÉ ALBLAS

Het zijn weer spannende tijden voor natuurfotograferend Nederland. In de loop van augustus verschijnt de Roots Natuuragenda 2016 en daarin staan 107 winnende foto’s van de Roots Natuurfotowedstrijd 2015.

En wie staan daar allemaal in? Dat ga ik nog even niet verklappen. Begin augustus krijgt iedere winnaar persoonlijk bericht.

Maar wat was het moeilijk om te kiezen! Begin april zijn collega redacteur Caroline Vogel en ik begonnen met selecteren en bij hoeveel foto’s dachten we “hmm, die zou best wel in de agenda kunnen”. Dat waren er dus veel te veel.

En zo moesten we, met pijn in het hart, toch een aantal foto’s onbekroond laten. Soms omdat we bij langer kijken toch iets ontdekten dat niet helemaal top was, of omdat er een soortgelijke foto bij de inzendingen zat die dan toch nog een fractie beter was (hier kun je als inzendende fotograaf al wat van leren, probeer zo verrassend mogelijk te zijn in je onderwerpkeuze!).

Uitendelijk waren we het eens over de selectie van 107 foto’s. Dat gekke getal heeft te maken met de layout van de agenda. Zoveel plaatsen zijn er beschikbaar.

En vervolgens werd de jury bijelkaar geroepen om uit die 107 foto’s de 14 hoofdprijswinnaars te gaan kiezen. De uitslag daarvan wordt overigens pas eind september bekend gemaakt. Hou de blog en de site en de Facebookpagina in de gaten!

De eerste exemplaren van de Roots Agenda 2016 komen net van de drukker. En wat is ie mooi! We kunnen heel trots zijn op onze selectie. Maar toch is dit een mooi moment om nog eens even te kijken naar die net-nieters. Prachtige foto’s van hoog niveau, die het helaas net niet hebben gehaald.  Voor dit probleem bestaat maar één oplossing: we moeten de agenda voortaan twee keer zo dik gaan maken… Om de fotografen nu toch een ‘moment of fame’ te geven. Hierbij een achttal net-nieters.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie