Nieuwe ontwikkelingen voor de camera’s van Beleef de lente

René Alblas

15 March 2019 .

Sinds 17 februari staan de camera’s van “Beleef de lente” weer aan en kan iedereen weer mee genieten van de verrichtingen van de bosuil, de koolmees, de ooievaar, de slechtvalk, de steenuil, de kerkuil, de huiszwaluw, de havik, de kauw en de spreeuw.

Er is al flink wat bedrijvigheid bij sommige vogels. Het ei bij de bosuilen is uitgekomen. Woensdagochtend zat er al een gaatje in het ei van de bosuil en ‘s avonds kroop het kuiken eruit. Moeder bosuil houdt het kuiken warm, maar af toe is er iets te zien van het nog kale kuiken. De verwachting is dat moeder bosuil de komende dagen druk bezig zal zijn met het voeden van de kleine. Dat kan weer leuke beelden opleveren!

Jonge bosuil, foto iStock

Kauwen

Vorig seizoen wisten de kauwen op brute wijze binnen te dringen in het Beleef de lente programma. Ze bezetten het nest van de kerkuil en waren daardoor zichtbaar op de webcam. Dit jaar hebben de kauwen voor het eerst zelf een webcam gekregen. In Winterswijk is een speciale nestkast opgehangen voor de kauwen. Er is al veel belangstelling voor deze nestkast, maar niet alleen van kauwen. Dus dat blijft nog even spannend.

Vorig jaar bruut binnengedrongen, nu een eigen webcam: de kauw. Foto: Leander De Ceulaer

Meer Beleef de lente nieuws

Er is nog meer Beleef de lente nieuws: bij de slechtvalk is het eerste ei gelegd en bij de lepelaars het tweede ei. Er zijn dus weer genoeg redenen om een kijkje te nemen op de site van Beleef de lente. Ook als je wat hoogtepunten gemist hebt kun je ze op deze site weer even terugkijken.

Lees hier nog meer over Beleef de lente.

Foto jonge bosuil bovenaan: Michel Verhoeven

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws