Nieuwe wisenten in de Kennemerduinen

redactie

28-05-2013 00:00:00

Het gaat goed met de wisenten op het Kraansvlak in de Kennemerduinen. Afgelopen maand zijn er 3 wisentenkalfjes geboren en daardoor bestaat de groep wisenten inmiddels uit 18 dieren.

Om de toekomst van de dieren nog beter verzekeren is er onlangs besloten om 3 wisentenstieren toe te voegen uit de kudde. Er was totnutoe slechts 1 stier in de kudde, de vader van 13 wisenten in de Kennemerduinen. Om inteelt te voorkomen is er gekozen voor een heel andere plek van origine voor de 3 nieuwkomers. De eerste importdieren kwamen uit Polen, de nieuwe stieren komen uit Zuid Frankrijk.

De 3 nieuwkomers bevinden zich op dit moment in het wengebied in de Kennemerduinen. Daar kunnen ze goed geobserveerd worden en als blijkt dat ze helemaal vertrouwd zijn met het hun nieuwe omgeving worden ze overgeplaatst naar het 300 ha grote gebied waar de andere 18 wisenten lopen.

De beheerders van de Kennmerduinen melden dat de Franse stieren inmiddels al van de berk en de meidoorn hebben gesnoept en ook hun eerste zandbad hebben genomen.

Voor regelmatige updates kun je de wisenten ook op Facebook volgen.

 

Foto: Ruud Maaskant

Recente Editie


Meer Nieuws