Nu verkrijgbaar: de nieuwe Roots van september

Adinda van Kuijk

21 augustus 2022 .

Sinds donderdag 19 augustus ligt de nieuwe Roots van september bij abonnees op de deurmat én in de winkel. In dit nummer lees je o.a. over de schuwe slimmerik, de magie van de Amerikaanse woestijn en wandelen we door Woudrichem, ‘s-Graveland en de Vlaamse Ardennen. Lees je mee?

Ook geven we weer duurzame tips in de rubriek De Groene Pagina. Hieronder alvast één tip waar je in september al mee kunt starten.

Inmaken en bewaren

Het is september, dus we zitten vol in het oogstseizoen. Seizoensgroenten en -fruit kun je voor spotprijsjes op de markt en in de supermarkt kopen. Soms is de oogst op een bepaald moment zó groot dat het lastig is om alles daadwerkelijk te verkopen voor het slecht wordt. Vaak moet het dan weggegooid worden – zonde!

Om deze voedselverspilling te voorkomen kun je bij de groentenkraam of de supermarkt aan het einde van de dag vragen of er nog dingen over zijn die anders weggegooid worden. Zit er iets tussen wat je vaak eet, koop er dan extra van en maak het in! Dit kan door er jam, siroop, compôte of puree van te maken, of door het in azijn in te leggen. Giet je creatie gloeiend heet in gesteriliseerde potten en laat afkoelen tot het deksel vacuüm trekt. Zo kun je het wel een jaar bewaren!

Lekker om op die manier tóch je favoriete zomerfruit in de winter te kunnen eten, of leuk om cadeau te geven.

Foto: Unsplash

Nieuwsgierig geworden naar nog meer duurzame weetjes? Bestel dan het nieuwste Roots septembernummer. Veel leesplezier!

En verder nog in de nieuwe Roots van september 2022:

  • Natuurfilmer Cees van Kempen over the making of van de film Wolf
  • Te voet de Vlaamse Ardennen verkennen
  • Jaar van de vliegenzwam
  • Speuren naar wolven op de Veluwe
  • Lezersfoto’s thema ‘insecten’
  • En nog veel meer!

Foto bovenaan: Edwin Giesbers


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws