Nu verkrijgbaar: de nieuwste Roots van juli-augustus 2020

Adinda van Kuijk

2 July 2020 .

Vanaf morgen (vrijdag 3 juli) ligt de nieuwste dubbeldikke editie van Roots bij abonnees op de deurmat én in de winkel. In dit nummer lees je o.a. alles over oceanen, de bron van ons bestaan. Ook vertellen we hoe dieren hun dorst lessen en hebben we een handige veldgids voor een wilde zomer. Lees je mee?

Ook zijn we in de ban van de halsbandparkiet. Roelant Jonker is gek van parkieten. Hieronder een fragment uit het artikel:

“Als kind kreeg ik mijn eerste parkiet dankzij een spreekbeurt. Een buurman leende me zijn parkiet. Het lukte me om hem tam te maken. Sommige kinderen hebben daar talent voor.” 

Halsbandparkiet

Tegenwoordig vindt hij het vooral fascinerend te zien hoe ze zich weten te handhaven búiten onze huizen: “Papegaaien die met uitsterven bedreigd worden, overleven door naar de stad te trekken of erheen gebracht te worden. Papegaaiachtigen horen tot de zwaarst bedreigde diersoorten. Dat komt door de grootschalige ontbossing. De stad is een soort reservaat voor ze. Stadsbewoners stropen niet. Omdat het verboden is, of omdat het te ingewikkeld is. Je kunt niet even in een park een nestboom omkappen, de nesten openkappen en de overlevende vogels meenemen. Maar de belangrijkste reden is waarschijnlijk deze: veel mensen in de stad zien ze gewoon niet. Iedereen heeft het te druk met naar zijn schermen kijken.”

En verder nog in de nieuwe Roots van juli-augustus 2020:

  • Wandelen over Veluws landgoed
  • Vogels tekenen met Erik van Ommen
  • Reddingsplan voor zandloopkevers
  • Spiegeldikkopjes in de Peel
    En nog veel meer!

Wil je de nieuwe Roots online bestellen? Dat kan heel eenvoudig en snel, ga hiervoor naar onze webshop.  Tot en met 31 juli 2020 kun je deze editie gratis laten thuisbezorgen. Gebruik in je winkelmandje de kortingscode GRATIS en je betaalt géén verzendkosten.

Foto header: Jan Meeus

 

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws