Nu verkrijgbaar: de nieuwste Roots van mei-juni 2020

Adinda van Kuijk

7 May 2020 .

Vanaf morgen (vrijdag 8 mei) ligt de nieuwste dubbeldikke editie van Roots bij abonnees op de deurmat én in de winkel. In dit nummer lees je o.a. alles wat je nog niet wist over papegaaiduikers. Ook vertellen we hoe je van je eigentuin een dierentuin maakt. 

En we checken in bij de slechtvalk. Ze broeden op hoge plekken, zoals kerktorens en elektriciteitscentrales. Maar op de 15e verdieping van het Van der Valk Hotel in Houten, broedt al jaren een paartje. Fotograaf Edwin Giesbers nam poolshoogte. Hieronder een fragment uit het artikel:

Beeld: Edwin Giesbers

“Al enige jaren liep general manager Rob van der Valk van het Van der Valk Hotel in Houten rond met het idee om een nestkast te laten plaatsen op zijn hotel zodoende nestgelegenheid voor valken te bieden. “Dat is weer wat anders dan een toekan”, zegt Van der Valk glimlachend. “Ik vind eigenlijk alle roofvogels wel iets fascinerends hebben. De slechtvalk blinkt natuurlijk wel uit vanwege de enorme snelheden die hij kan bereiken. Daarnaast vind ik het wel grappig vanwege mijn achternaam en ons familiewapen, waar ook de valk in terugkomt.”

Het hele artikel lees je in het nieuwe dubbelnummer.

En verder nog in de nieuwe Roots van mei-juni 2020:nieuwe roots mei juni

  • Knappe kapsels: als je haar maar goed zit
  • Lezersfoto’s: dynamiek in de natuur
  • Natuurommetje door de Kop van Schouwen en in de Drentsche Aa
  • Eriks tuinvogels
  • Zo fotografeer je wilde bloemen

En nog veel meer! Wil je de nieuwe Roots online bestellen? Dat kan heel eenvoudig en snel, ga hiervoor naar onze webshop.

Foto header: Anja Hermans

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws