Nu verkrijgbaar: Roots Vogelmagazine Voorjaar 2024

Marloes Blom

18 April 2017 .

Roots Vogelmagazine 2024

Het voorjaar is ten volle losgebarsten, hoogste tijd voor Roots Vogelmagazine Voorjaar 2024. In deze editie duiken we in de wereld van de kleurrijke bijeneter en de grauwe gans. We delen alle vogelhotspots van Limburg en zijn in gesprek met journalist René de Vos over zijn nieuwe boek Prachtvogels. Dat en veel meer, hier vast een voorproefje: drie onderwerpen uitgelicht!

De bijeneter geeft Nederland kleur

Een van de mooist gekleurde vogels in Europa is de bijeneter. En dit vliegende pronkjuweel broedt steeds vaker in Nederland, zij het met wisselend succes. De vogel is zeer gevoelig voor slecht weer en verstoring. Juist daarom houdt de Werkgroep Bijeneters Nederland een extra oogje in het zeil.

Bekijk ook deze video: het geluid van de bijenter

De bijeneter broedt steeds vaker in Nederland, maar is erg kwetsbaar voor verstoring. Foto: Getty Images

Limburg: verrassende vogelprovincie

Niet iedereen denkt bij Limburg meteen aan vogels. Zonde, want deze provincie heeft heel wat te bieden, ook soorten die je hier totaal niet verwacht, zoals de roodbuikwaterspreeuw en de orpheusspotvogel. Een selectie van 12 gebieden die garant staan voor een verrassend vogelleven.

In de WML-plas (tussen Beegden en Heel) zie je geregeld soorten die meer typerend zijn voor West- Nederland, zoals de krooneend. Foto: Bob Luijks

Meeuwen in zomerkleed

In het voorjaar krijgen sommige meeuwensoorten in het volwassen kleed een donkere kopkap, zoals de dwergmeeuw, kokmeeuw en zwartkopmeeuw. Hoe hou je de ‘kapmeeuwen’ uit elkaar?

De kokmeeuw. Foto: Marjo Steffen

Foto bovenaan: Bob Luijks

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws