Ondertussen in Finland

redactie

16 March 2012 .

De laatste maanden van de arctische winter in Finland zijn hét moment voor vogelliefhebbers en natuurfotografen. De magische laplanduil vertoont zich in deze tijd het meest. Het indrukwekkende dier met een spanwijdte van 158 centimeter maakt prachtige duikvluchten boven de sneeuw, met zijn kop naar beneden, op zoek naar veldmuizen. Pas vlak voordat hij gaat landen buigt hij zijn rug om op zijn poten te kunnen landen. Jari Peltomäki van de reisorganisatie Finnature laat weten dat het een uitstekend jaar is voor de laplanduil, alleen al bij de Lapse stad Rovaniemi zijn er 10 exemplaren geregistreerd.

Het is ook een heel goed jaar voor de veldmuizen. Hoewel niet iedereen het ethisch verantwoord vindt gebruiken veel natuurfotografen dode veldmuizen als lokmiddel. Door de grote hoeveelheid levende muizen dit jaar in Lapland hebben de uilen absoluut geen interesse in de dode exemplaren.

Dit is dus het moment om laplanduilen te zien die zich volledig natuurlijk gedragen.

Meer weten over laplanduilen-fotografie?  Kijk dan eens op deze facebookpagina, of ga zelf eens kijken in Fins Lapland en boek een excursie bij Finnature.

Foto Antti Peuna van Finnature

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws