Schaatsen op een verboden moeras

redactie

31 januari 2012 .

De schaatskoorts loopt langzaam op. Ook bij Roots. Want als er ijs ligt, biedt dat kansen om de Oostvaardersplassen per schaats te verkennen. Voor de liefhebbers zette Roots twee schaatsroutes uit, die je gratis kunt donwloaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Niels Kooyman

Er komt zelden iemand in het hart van het meest besproken natuurreservaat van Nederland: het ondoordringbare moeras van de Oostvaardersplassen. Door alle media-aandacht rond de zelfredzaamheid van de grote grazers in de droge zone, zou je haast vergeten dat er ook een moeras is waar grote zilverreiger en zeearend weer rondvliegen.

 

Normaal is het moeras strikt beschermd, maar als er ijs ligt zet Staatsbosbeheer het sein op groen en mag er op eigen houtje(s) geschaatst worden. Onder de voorwaarden dat je op het ijs blijft en je rustig gedraagt. Voor schaatsende natuurliefhebbers bieden de bevroren watervlaktes een inkijkje in dit bijzondere natuurgebied.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Niels Kooyman

Roots zette er twee schaatsroutes uit die je gratis kunt downloaden. Een korte over de Keersluisplas en een langere over de Grote Plas.

 

 


Meer Nieuws