Vogels en anti-aanbaklagen

redactie

28 januari 2012 .

De bekende koekenpannen met anti-aanbaklaag zijn heel handig. Veel amateur keukenprinsen en prinsessen gebruiken ze dagelijks. Wat niet iedereen weet is dat er in de meeste anti-aanbakpannen giftige stoffen zitten die bij extreme verhitting vrij komen. Mensen kunnen hier de Teflon-griep van krijgen (die lijkt op een gewone griep) en vogels kunnen er zelfs aan doodgaan. Dat geldt dan natuurlijk vooral voor de parkiet in zijn kooi vlakbij de keuken.

Overigens moet de pan wel heel heet worden voor het zover is, meer dan 300 graden. De meeste producten die je in een pan bakt (vlees, olie, groente), verbranden al boven de 200 graden. Reden genoeg om de pan dan niet nog warmer te maken.

Bij beschadigingen van de anti-aanbaklaag kunnen ook giftige stoffen vrijkomen.

Er zijn overigens goede alternatieven: een smeedijzeren pan of de Greenpan (dat is een pan met een niet giftige anti-aanbaklaag).

De foto komt van de Greenpan site

 

 


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws