Winnen: een (h)eerlijk chocoladepakket

Daniël Mulder

15 November 2018 .

Heb je oog voor de wereld om je heen? Geef dit jaar tijdens Sinterklaas dan eens een Fairtrade-chocoladeletter cadeau. Dat is chocolade met een puur en eerlijk verhaal. En leuk: Roots geeft drie feestpakketten vol smakelijk chocolade weg.

De missie van de nieuwe pieten in het Sinterklaasjournaal is duidelijk en positief: “Iedereen blij maken”. Sluit je daarbij aan en geef dit jaar eens chocoladeletter cadeau met het Fairtrade-keurmerk. Dan help je namelijk ook de cacaoboeren elders in de wereld.

In Azië, Afrika en Zuid-Amerika is het inkomen van veel cacaoboeren behoorlijk onzeker. Dit komt doordat ze afhankelijk zijn van de wisselende prijzen voor cacao op de wereldmarkt. De opbrengst van de oogst is vaak te laag om met een gezin van te leven, ook is investeren in het bedrijf daardoor lastig. Het keurmerk Fairtrade, dat wereldwijd actief is, probeert iets te veranderen aan die situatie. Hoe ze dat precies doen lees je op hun site.

Max havelaarMax Havelaar

In Nederland is de stichting Max Havelaar eigenaar van het Fairtrade-keurmerk. Het is opgericht in 1988 door Frans van de Hoof en Nico Roozen. Zij hebben dit gedaan vanwege een oproep van Mexicaanse koffieboeren. De stichting werd vernoemd naar Max Havelaar, het hoofdpersonage in het gelijknamige boek van schrijver Multatuli. Er zijn talloze producten verkrijgbaar met het keurmerk Faitrade: van bloemen tot thee en van sieraden tot chocoladeletters.

Doe mee & win

Roots mag drie pakketten met heerlijk chocolade weggeven. Kans maken? Vul dan het formulier in op de speciale actiepagina. De winactie loopt tot en met woensdag 28 november 2018.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws