Zeewier heeft de toekomst

redactie

16 april 2014 .

Zeesla: Een beetje taai, maar een prima smaak

Gisteren is op Texel het Zeewiercentrum geopend door Zijne Majesteit koning Willem Alexander. Dit centrum doet onderzoek naar de gebruiksmogelijkheden van zeewier. Wat zouden we allemaal met dit drijvende spul kunnen?

Zeewier is rijk aan eiwitten en daardoor geschikt als bron voor menselijk voedsel en diervoeder. In Japan staat zeewier al heel lang op het menu. Bovendien lijkt het mogelijk om uit zeewier grondstoffen voor bijvoorbeeld de chemie en geneesmiddelenindustrie te winnen. Reststoffen, zoals mineralen, kunnen uiteindelijk als energiebron worden gebruikt. Daar komt bij dat zeewier geen landbouwgrond opeist, geen bestrijdingsmiddelen nodig heeft en ook zonder kostbaar zoetwater kan groeien Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn!

Zouden er ook nadelen zijn? Wat zou de invloed van grootschalige zeewierteelt op het ecosysteem kunnen zijn? Op deze vragen gaat het Zeewiercentrum een antwoord geven.

 

Kijk voor meer info naar dit filmpje.


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws