Natuurwandelen met Roots

Op verschillende manieren kun je de (digitale) natuurwandelroutes van Roots beleven: maandelijks via natuurmagazine Roots , digitaal via Wandelnet/Routemaker en de Roots-wandelapp én via de Roots-natuurwandelgidsen. Hieronder lees je er meer over.

Foto: Niels Kooyman

Natuurmagazine Roots

Roots publiceert maandelijks een nieuwe natuurwandelroute en een natuurommetje. Bij beide reportages vind je een fraaie routekaart en een routebeschrijving. Je kunt deze routes uit natuurmagazine Roots ook digitaal bekijken. Tevens kun je gratis de gps-track downloaden. Hoe dat precies werkt, lees je hieronder bij ‘Roots-routes digitaal’.

Roots-routes digitaal

De wandelroutes van Roots kun je ook digitaal bekijken. Tevens kun je gratis de gps-track van iedere wandeling downloaden. We publiceren de routes via Wandelnet/Routemaker en via de Roots-wandelapp.

Wandelnet/Routemaker: een overzicht via de kaart van Nederland met al onze routes vind je hier.

Roots-wandelapp: deze app bevat naast een selectie van wandelroutes die eerder in Roots hebben gestaan, ook wandelroutes van onder meer Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Let op: de basis-app is gratis, inclusief de meest recente wandelingen van Roots (de wandelingen van het afgelopen jaar). Wil je alle wandelroutes van Nederland, dan kost dat € 9,99; een provincie vanaf € 0,89. Klik hier voor meer info en om de Roots-wandelapp te downloaden.

Roots-natuurwandelgidsen

Roots publiceert ook bijzondere natuurwandelgidsen, die meer zijn dan een wandelgids met routes: je leert soorten in het veld herkennen en per route geven we vier natuurhotspots. Vijf gidsen zijn er inmiddels verschenen: