Gewone zeehonden rusten gezellig naast elkaar (video)

Marloes Blom

13 February 2024 .

gewone zeehond

In de Waddenzee is iets vreemds aan de gang. Het aantal gewone zeehonden neemt af, hoewel er elk jaar duizenden pups worden geboren. Tegelijkertijd neemt de grijze zeehond, de grote broer van de gewone, in aantal toe. Hoe kan dat? Roots sprak erover met zeehondenonderzoeker Sophie Brasseur. Je leest het in Roots maart, nu in de winkel en uiteraard eenvoudig te bestellen via de webshop.

Op de video hieronder zie je hoe gewone zeehonden gezellig naast elkaar rusten. Het filmpje werd in januari vorig jaar ingestuurd door Martine de Jongh, en was Natuurshot van de Week. Ze maakte het filmpje op 1 en 2 januari bij Den Helder en vertelde er toen dit over:

Op een trailerhelling lagen deze zeehonden lekker te rusten. Het is een plek waar regelmatig mensen komen, ook met honden. We hebben de zeehonden wel vaker in deze omgeving gezien maar nog niet eerder hier. De zeehonden waren niet verstoord aangezien ze de volgende dag weer aanwezig waren en ze beide keren ook rustig bleven liggen. We konden dit op gepaste afstand met telelens vanuit de auto filmen. Een mooie belevenis.”

Foto bovenaan: Getty Images

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Video