Roots vogelweekend op Texel

Paul Bohre

15-11-2022 15:00:00

Texel

Altijd al een keer vogels willen leren kijken? En liefst op een eiland, zoals Texel? Ga dan van 21 t/m 23 april 2023 mee met een Roots vogelweekend op Texel. Vogelkenner Klaas de Jong en redacteur Paul Böhre laten je de mooiste vogels zien en horen. Met 100% blauwborstgarantie!

Roots vogelweekend op Texel

Als het goed is horen we de eerste koekoek. Foto iStock)

Texel is de beste vogelhotspot van Nederland, misschien zelfs wel van Noordwest-Europa. Jaarlijks worden er op dit grootste Waddeneiland bijna 300 vogelsoorten waargenomen; ruim 100 verschillende soorten broeden er, maar het grootste gedeelte betreft trekvogels. De voorjaarstrek is zeker net zo spannend als de herfsttrek op Texel, ook dan worden er vaak zeldzame vogels gezien. Dat maakt het vogelen extra spannend. Bovendien zijn veel soorten in hun broedkleed veel mooier op kleur.

Programma in het kort

Texel

Vogelen op Texel is spannend, je maakt hier kans op hele zeldzame soorten. (Foto: Cecile Bleijs)

Vrijdag: om 10.30 uur verzamelen we op Texel. We brengen vervolgens een bezoek aan de Mokbaai voor steltlopers en lepelaars en maken een wandeling naar de Horsmeertjes achter De Geul. Hier maken we meteen al kans op de blauwborst en koekoek. Daarna rijden we via de oostkant van het eiland naar hotel Prins Hendrik. Onderweg gaan we op zoek naar kluten, plevieren, snippen, sterns, eenden en zilverreigers. Na de lunch kammen we de omgeving uit van de vuurtoren op de noordpunt. Een fantastische plek voor (zeldzame) doortrekkers, zoals kiekendieven, tapuiten of wellicht een visarend.

Zaterdag: vroege vogelwandeling rond de vuurtoren met kans op zeldzame trekvogels. Na het ontbijt verkennen we het eiland met kans op morinelplevier, zwarte wouw en draaihals. We lunchen bij het uitkijkpunt over de Slufter. ’s Middags maken we een wandeling in de Muy of een ander vogelrijk gebied.

Zondag: we beginnen eer vroeg met vogels kijken rond de vuurtoren. Daarna maken we een boswandeling om heel andere soorten vogels te zien en te horen. We maken hier kans op spechten, mezen, zangers als de fitis en zwartkop en misschien wel een appelvink of kruisbek. De rest van de dag checken we de andere vogelrijke plekken op het eiland om nog wat extra mooie soorten te zien. Eind van de middag nemen we de boot terug naar Den Helder.

Roots vogelweekend

Texel

Roots geeft 100% garantie op het zien van een blauwborst. (Foto: iStock)

Prijs: vanaf € 525,-.
Wanneer: vrijdag 21 t/m zondag 23 april 2023.
Inclusief: twee overnachtingen in hotel Prins Hendrik, alle maaltijden vanaf lunch vrijdag, vervoer met bus.
Extra: er zijn er extra telescopen aanwezig van Swarovski en Zeiss om de vogels nog beter te bekijken.
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 14.
Meer info & reserveren: dit weekend is inmiddels volgeboekt. Ga voor andere mogelijkheden naar Roots vogelreizen

Lees hier een verslag van een vorig weekend om vast warm te ‘lopen’.

Recente Editie

Meer Vogels