De Roots Foto van de Maand wedstrijd

De pagina om foto’s in te zenden ziet er vanaf nu iets anders uit. Je hoeft niet meer in te loggen om foto’s in te zenden. Op dit moment kun je de ingezonden foto’s nog niet bekijken, daar wordt nog aan gewerkt. Na het uploaden van een foto krijg je de mededeling “dank voor het meedoen”. Als je dat ziet, kun je er van uitgaan dat de foto is aangekomen.

Op sommige computers is het uploadformulier voor de wedstrijd niet te zien. Gebruik in dat geval deze link om je foto’s in te zenden.

DE SPELREGELS

-Inzenden kan alleen via de site van Roots.

-Iedereen mag maximaal 10 foto’s insturen.

-De minimale grootte van foto’s die ingezonden kunnen worden is 2,5 MB, de maximale grootte is 10 MB.

-Formaat: jpg

-Teksten (en dus ook namen) en watermerken in foto’s en passepartouts of kaders zijn niet toegestaan.

-De natuur mag niet verstoord zijn om de foto te maken.

-Ingezonden foto’s kunnen niet worden teruggetrokken uit de competitie.

-De waarderingen die door andere sitebezoekers worden gegeven hebben geen invloed op de uitslag

-De rechten met betrekking tot de ingezonden foto’s berusten bij de inzender.

-Bij het uploaden moet elke foto voorzien zijn van een titel en een bijschrift.

-De inzender of de oorspronkelijke auteur geeft Roots het recht om de betreffende foto te publiceren in het tijdschrift en op de website en de social media van Roots. Bovendien krijgt Roots het recht om de foto te gebruiken ten aanzien van aan Roots gerelateerde producten, zoals kalenders, agenda’s etc.

PUBLICATIES EN PRIJS
-De redactie kiest maandelijks de 10 beste foto’s. Deze 10 winnaars worden gepubliceerd in het tijdschrift Roots. Eén daarvan krijgt de titel Roots Foto van de Maand. Deze publicatie is in het nummer dat 2 maanden na de betreffende wedstrijd verschijnt. De winnaars van de januariwedstrijd verschijnen dus in het maartnummer.

-De maker van de Roots Foto van de Maand krijgt persoonlijk bericht.

-Op rootsmagazine.nl plaatst de redactie van Roots maandelijks 10 inzendingen met een eervolle vermelding, foto’s die net niet de publicatie in het blad haalden. Deze publicatie vindt plaats in de eerste of tweede week volgend op de maand van de betreffende wedstrijd. De eervolle vermeldingen van de januariwedstrijd worden dus in de eerste helft van februari op de site gepubliceerd.

-De redactie van Roots kiest wekelijks uit de inzendingen voor de Roots Foto van de Maand wedstrijd een Foto van de Week. Deze foto wordt gepubliceerd op de website en social media kanalen. De verkiezing van de Foto van de Week heeft geen invloed op de verkiezing van de Foto van de Maand.

-De maker van de Roots Foto van de Maand krijgt een mooi Rootsboek.