5 handige tips om grote grazers te fotograferen

René Alblas

6 March 2017 .

Overal in Nederland worden natuurgebieden onderhouden door grote grazers. Een mooi fotografie onderwerp maar wees voorzichtig! 

– Het is niet moeilijk om grote grazers, zoals konikpaarden, IJslandse paarden of heckrunderen, op ooghoogte te fotograferen. Dat kan prachtige, aansprekende beelden opleveren.

– Het kan nog spannender worden als je een lager standpunt kiest (vlak boven de grond) dan worden veel grote grazers pas echt imposant!

– Probeer te voorkomen dat het een “boerderijfoto” wordt. Toon in je foto ook de natuur die onderhouden wordt door de grote grazer(s). Kijk of je een grote grazer zo kunt fotograferen alsof je een leeuw in Afrika fotografeert.

– Ga voorzichtig om met grote grazers. Houd minimaal 25 meter afstand en voer de dieren absoluut niet. Van voeren kunnen ze opdringerig gedrag gaan vertonen.

– Een standaardlens is prima om de grazer in zijn ‘werkomgeving’ te fotograferen. Als je wat toch meer wilt inzoomen is een telelens van 200 of 300 mm aan te raden. Zo kun je ook mooie kopstudies maken.

Foto: Fred Tak

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie