25 september – Thema-avond: kunnen we de wereld redden?

redactie

9 September 2014 .

Door Louise Docker - http://www.flickr.com/photos/aussiegall/6105263663. Licensed under Creative Commons Attribution 2.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pollinationn.jpg#mediaviewer/File:Pollinationn.jpg

Er zijn genoeg mensen die de aarde willen redden. Ze eten geen vlees, rijden geen auto en doen keurig bij het verlaten van een ruimte alle lichten uit. Helaas lijkt het een druppel op een gloeiende plaat, waar je bovendien vaak nog om bespot wordt ook. Het helpt onze planeet niet echt.

Waarom is het zo ingewikkeld om de wereld te redden? Wat doen we verkeerd? Donderdag 25 september wordt in Leiden door verschillende sprekers kritisch naar deze goedbedoelde pogingen gekeken en worden mensen die, ondanks alles, toch het verschil proberen te maken aan het woord gelaten.

Op het programma staan onder andere: een interview met Riyan van den Born (Radboud universiteit) over de passie van natuurbeschermers in heel Europa, een presentatie van Emily Jane Lowe-Townley over afvalloos leven en de lezing ‘de waarheid over bijen’ door Kees Biesmeijer (bijen-expert en Hoofd Onderzoek & Opleiding van Naturalis).

Plaats: Naturalis, Leiden
Datum: 25 september
Tijd: 20.00 – 22.30 uur
Toegang: 7,50 euro
Reserveren: klik hier

 

 

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda