Filmfestival Naar de wildernis (3-10 maart op Vlieland)

Marloes Blom

10 January 2023 .

The Velvet Queen: één van de films die je kunt zien tijdens filmfestival Naar de wildernis, op Vlieland

Is er een betere plek om prachtige natuurfilms te bekijken dan een intieme bioscoop op een klein Waddeneiland? Met het wad, de Noordzee en bos en duin voor de deur biedt Podium Vlieland een ideale combinatie van natuur en cultuur. Boek nu voor dit heerlijke filmweekend of -midweek van 3 t/m 5 maart of 8 t/m 10 maart.

Samen met de mooiste bioscoop van Nederland organiseert Roots in het voorjaar al een aantal jaren filmweekenden op Vlieland. Met veel succes! Wil je het eiland liever doordeweeks voor jezelf hebben? Dit jaar organiseren we ook een midweek.

Naar de wildernis is bij uitstek geschikt voor de liefhebbers van overdonderende landschappen, spectaculaire natuurbeelden en ontroerende verhalen – denk aan films als Into the Wild en documentaires als The Silence of the Tides. Ook voor de komende editie hebben we een reeks speelfilms en documentaires uitgekozen waarin de mens het opneemt tégen of juist in harmonie samenleeft mét de natuur.

Tussen de vertoningen in de sfeervolle zaal van Podium Vlieland is er alle tijd om met eigen ogen de wonderen van Werelderfgoed Waddenzee te verkennen. En om te genieten van een (verwarmd) terrasje met uitzicht op zee, of lekker te eten en borrelen in de Dorpsstraat.

Podium Vlieland – door de Volkskrant uitgeroepen tot een van de tien leukste kleine theaters van Nederland. Foto Podium Vlieland
Tussen de films door is er alle tijd om met eigen ogen de wonderen van Werelderfgoed Waddenzee te verkennen. Foto Podium Vlieland

Films tijdens Naar de wildernis

Op podiumvlieland.nl is (binnenkort) het volledige filmprogramma van het festival van dit jaar te vinden.

Aanbieding filmfestival Naar de wildernis

Roots en Podium Vlieland bieden een aantrekkelijk arrangement aan bij 5 hotels voor dit filmweekend en deze filmmidweek:

  • Het Vlielandhotel
  • Hotelletje de Veerman
  • Hotel De Wadden
  • Badhotel Bruin
  • Hotel Zeezicht

Comfortabele kamers, een uitgebreid ontbijt, een fiets en natuurlijk de beste plaatsen bij de mooiste films vanaf € 209 per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Alleenreizenden betalen een toeslag van € 40 voor een eenpersoonskamer. Bezoekers van dit filmweekend krijgen ook nog eens 30% korting op een retourticket bij Rederij Doeksen.

Het Wildernisweekend en de -midweek vinden plaats van 3 t/m 5 maart en 8 t/m 10 maart en zijn te boeken via podiumvlieland.nl. Wees op tijd: het aantal plekken is beperkt.

Meer lezen

  • Sommigen noemen het uiterste noorden van Alaska ‘het grote witte niets’. Dat geldt niet voor fotograaf en filmer Florian Schulz. Hij noemt het “onze laatste grote wildernis”: ook de ondertitel van zijn film The ArcticDe film is nu te zien op het 840 m2 grote koepelscherm van het Haagse Museon-Omniversum.
  • Pleisterplaats ’t Badhuys op Vlieland: knus opwarmen na lekker winters uitwaaien
  • Altijd al een keer vogels willen leren kijken? En liefst op een eiland, zoals Texel? Ga dan van 21 t/m 23 april 2023 mee met een Roots vogelweekend op Texel. Vogelkenner Klaas de Jong en redacteur Paul Böhre laten je de mooiste vogels zien en horen. Met 100% blauwborstgarantie!

Foto bovenaan: Vincent Munier

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda