Tot en met 29 augustus – Tentoonstelling O’hanlons helden’ in museum Twentsewelle

redactie

4 June 2014 .

Tijdens de tentoonstelling die is samengesteld door auteur en avonturier Redmond O’hanlon duik je in de wereld van veertien ontdekkingsreizigers uit de negentiende eeuw. De expositie maakt deel uit van een project dat de VPRO samen met de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam en museum Twentsewelle heeft ontwikkeld.

 

De helden van O’hanlon betreft veertien ontdekkingsreizigers die de hele wereld afreisden en de meest wilde ontdekkingen deden. Eén van de reizigers is Richard Burton, die onder andere een reis heeft gemaakt door Azië en Afrika waar hij het Tanganyika-meer ontdekte. Men zegt dat dit het op één na oudste meer ter wereld is, op het Baikalmeer in Siberië na. Ook de Haagse Alexandrine Tinne komt voorbij. Zij is een schatrijke aristocrate uit Den Haag. In de tweede helft van de negentiende eeuw trok ze eropuit naar plekken waar nog nooit een mens was geweest.

Andere helden die aanbod komen zijn: Charles Darwin, Alfred Wallace, Henry Alexander Wickham, Paul du Chaillu, Edward Drinker Cope, Othniel Charles Marsch, Salomon Auguste Andrée, Nikolai Przewalski. Hun avonturen met de daarbij horende ‘wunderkammers’ vol planten, dieren, fossielen, kaarten en persoonlijke bezittingen staan centraal tijdens deze expositie.

 

Datum: tot en met vrij 29 augustus.
Tijd: 11.00 – 17.00 uur (maandag gesloten).
Adres: Museum Twentsewelle, het Rozendaal 11 in Enschede.
Kijk hier voor prijzen en meer info

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda