6 t/m 14 december – Help de natuur, zaag een kerstboom

stagiairRoots

5 December 2014 .

Zaag vanaf dit weekend je eigen kerstboom op de Hoge Veluwe. Op de unieke, open stuifzandgebieden van het park staan grove dennen. Ideale bomen voor in huis, want na het afzagen verliezen ze hun naalden niet.

 

Zonde, dat omzagen van die bomen? Niet echt. Je helpt de Hoge Veluwe er zelfs mee. Op den duur zou het bijzondere stuifzandlandschap namelijk dichtgroeien en verdwijnen door de oprukkende den. Terwijl voor veel zeldzame korstmossen en diersoorten dit open terrein van direct levensbelang is! Met het zagen red je dus dit bijzondere landschap… als dat niet bij de kerstgedachte past.

 

Geïnteresseerd? Meld je dan op een van de onderstaande data bij het bezoekerscentrum van het park. Daar word je met een bewijs verwezen naar de plek waar de dennen staan. De Hoge Veluwe stelt zagen beschikbaar en er zijn vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van De Hoge Veluwe aanwezig die kunnen helpen.

 

Voor de harde werkers is er na afloop een kop warme chocolademelk. Kom je op 13 of 14 december? Dan is er tussen 11 en 17 uur ook nog eens een sfeervolle wintermarkt op het Marchantplein in het centrum van het park. Met streekproducten, brocante, cadeautjes en verschillende muziekoptredens. Ook kun je met een huifkar een tocht door het park maken.

 

Data: 6, 7, 10, 13 en 14 december
Tijdstip: tussen 10 en 15 uur
Locatie: melden bij Bezoekerscentrum
Kosten: de kerstbomen zijn gratis, je hoeft alleen entree voor het park te betalen (€ 8,70)

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda