Afsluitdijk Wadden Center opent feestelijk

Daniël Mulder

20 March 2018 .

Het is zaterdag 24 en zondag 25 maart feest op de Afsluitdijk. Dan gaat het Afsluitdijk Wadden Center open voor publiek. Ga eens op speeddate met een vogelaar. Of luister na de lezing ‘Zuiderzee blues’ van hoogleraar trekvogelecologie Theunis Piersma of maak kennis met de Vismigratierivier.

Het Afsluitdijk Wadden Center is de plek waar toeristen en bezoekers kennis kunnen maken met het werelderfgoed Waddenzee. De bezoeker krijgt een levendig beeld van de omgeving. En van de vele waterbouwkundige en andere vernieuwende projecten die hier de komende jaren worden gerealiseerd, zoals de Vismigratierivier.

Speedcolleges

Tijdens het openingsweekend is er van alles te doen in en rond het Afsluitdijk Wadden Center. Vanuit het beleefcentrum kun bijvoorbeeld een bootexcursies maken. En op de Waddenzee kun je meevaren met een vissersschip. Het net gaat uit, waarna gidsen van de Waddenvereniging laten zien wat zich allemaal schuilhoudt onder de waterspiegel. Of ga met de Goede vissers mee plankton vissen. De piepkleine plantjes en diertjes kun je later onder de microscoop bekijken. En gidsen van It Fryske Gea nemen je op het schip de Regina Andrea mee naar dit bijzondere natuurgebied.

Tijdens de boottochten en in verschillende speedcolleges wordt stilgestaan bij de Vismigratierivier. Dit is vanaf 2021 een permanente opening in de Afsluitdijk. Voor jeugdige bezoekers is er de speurtocht ‘Op zoek naar de Blije Vis’. Ook vogelliefhebbers komen dit weekend aan hun trekken. Op het dak van het centrum kun je leren vogels spotten door een professionele telescoop. En hoogleraar trekvogelecologie Theunis Piersma geeft de lezing ‘Zuiderzee blues’. Zondag kun je speeddaten met vogelaar Camilla Dreef.

Praktisch

Bezoekers kunnen van 11-17 uur kennismaken met het centrum. Let op: meld je wel even (gratis) aan voor één van de openingsdagen. Locatie: Afsluitdijk Wadden Center, Afsluitdijk 1c, Kornwerderzand (FR).

Bekijk hier ook de trailer van het Afsluitdijk Wadden Center.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda