De Alde Feanen is ‘hoofdstad’ van Fête de la Nature 2018

Daniël Mulder

17 May 2018 .

Fête de la Nature

Fête de la Nature is het grootste natuurfestival van Nederland. Het wordt gehouden op 25, 26 en 27 mei. Tijdens dit weekeinde kan iedereen samen de natuur beleven, van wilde natuurgebieden tot stadsparken. Dit jaar is de ‘hoofdstad’ van Fête de la Nature nationaal park ‘De Alde Feanen’ in Friesland.

Fête de la Nature is een gratis en open festival. Iedereen kan een evenement organiseren. Van een speurtocht naar kevers in het bos tot koken met wilde planten. Elk jaar kent het natuurfeest een ‘hoofdstad’. Dat is een stad of plek waar de nadruk op ligt qua organisatie van events. Dit jaar is gekozen voor nationaal park De Alde Feanen. Dit natuurgebied ligt dichtbij Leeuwarden. Die stad is trouwens de culturele hoofdstad van Europa in 2018.

Tijdens Fête de la Nature op pad met prinses Irene

De officiële opening van dit landelijke natuurfestival in de Alde Feanen wordt verricht door prinses Irene. Hierna begeleidt de prinses belangstellenden bij een bijzondere natuurbeleving. Ook filosoof Matthijs Schouten is aanwezig. De Wageningse hoogleraar Natuurherstel geeft aansluitend een lezing over onze grondhouding ten opzichte van de natuur.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda