Ga mee met de ‘Sense of place toer’ langs de Waddenkust

René Alblas

20 July 2018 .

“Sense of place” is een unieke Waddenexcursie met Joop Mulder als gids.

‘Ik wil iedereen met nieuwe ogen laten kijken naar ons prachtige Waddengebied’, zegt Joop Mulder (de geestelijk  vader van Oerol). Hij begeleidt de excursie en daarbij komen zowel de natuur als de cultuur aan de orde. Joop Mulder citeert graaf Marcel Proust: ‘De échte ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken naar nieuwe landschappen, maar het hebben van nieuwe ogen.’

Programma

Het programma start  ’s ochtends om 10.00 uur in de Stadsoase in Leeuwarden op het stationsplein achter de fontein. Per bus ga je naar het Kweldercentrum Noarderleech bij Hallum. De tocht door het Waddengebied en langs de speciale Sense of Place-projecten wordt daarna vervolgd per e-bike.

Halverwege de dag wordt bij een lokale boer een bijzondere waddenlunch opgediend. De tocht eindigt rond 15.30 uur in het pittoreske Paesens-Moddergat waar de bus naar Leeuwarden klaarstaat.

Praktisch

De Sense of place excursies vinden plaats op 28 juli, 11 augustus, 25 augustus en 8 september. Een kaartje voor deze bijzondere excursie kost 27 euro en is inclusief busvervoer, e-bike-huur en een waddenlunch. Er kunnen maximaal 45 bezoekers per keer mee. Aanmelden kan hier.

 

De Waddenkust bij Moddergat. Foto: Ruud de Soet

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda