In Drømmeland blijkt hoe sterk de roep is van je smartphone in de wildernis

Daniël Mulder

31 March 2019 .

drommeland

Veel mensen dromen ervan: weg uit de dagelijkse beslommeringen en in je eentje op adem komen in een ‘hut op de hei’. Maar het kuddedier in de mens, breng je niet zomaar tot zwijgen. Dat ervaart ook de 60-jarige Nils in de net verschenen documentaire Drømmeland.

Het lijkt een universeel verlangen: een tijdje weg uit de beslommeringen van alledag en even helemaal op jezelf leven. Sommige mensen gaan daar ver in, denk aan de hoofdpersoon uit de film Into the wild, die de ruige wildernis opzoekt en daar zelfs overlijdt.
drommeland
Ook de 60-jarige Nils verlangt naar een onafhankelijk leven in harmonie met de natuur. Hij verkast naar een kleine houten hut in de bergen in Noorwegen, maar helemaal los komt hij niet van de maatschappij want hij neemt zijn telefoon mee.

Dat de telefoon meer en meer is verstrengeld met de mens komt in de film mooi tot uiting. Want zelfs – of misschien wel juist –  in het ruige Noorse landschap wordt hij continu geconfronteerd met het verlangen naar menselijk contact. In Drømmeland zie je hoe Nils de balans probeert te vinden tussen het contact met zichzelf, de natuur en de buitenwereld.

Bekijk de trailer

De documentaire Drømmeland draait sinds 28 maart in de bioscoop. Bekijk hier de trailer van de film.

Drømmeland

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda