Kom naar het Roots Vogelfestival!

Paul Bohre

31 August 2019 .

Iedereen is welkom op zaterdag 14 september in de Biesbosch

 

Over twee weken is het al zover! Dan organiseert Roots Vogelmagazine in samenwerking met Staatsbosbeheer in de Biesbosch een superleuk vogelfestival. Nog nooit een vis- of zeearend gezien? Kom dan de vogelrijke Biesbosch ontdekken via excursies, vaartochten en met een elektrische trein. Ook is er nog plek bij diverse workshops. Ook niet abonnees zijn van harte welkom.

 

Wie voor het eerst vanuit Werkendam over de Bandijk naar het Biesbosch MuseumEiland rijdt, de plek waar het vogelfestival plaatsvindt, kijkt zijn ogen uit. In plaats van de oude polders ligt hier een nieuw, uitgestrekt waterrijk gebied. Met eilanden, koniks, waterbuffels en zilverreigers… Vanaf nieuwe uitkijkpunten zie je duizenden vogels. De nieuwe Noordwaard is één grote vogelboulevard!

Kom naar het Roots Vogelfestival

Lepelaars verzamelen zich voor de trek naar het zuiden. Foto Jacques van der Neut

 

Kom naar het Roots Vogelfestival

Daarom organiseert Roots Vogelmagazine in samenwerking met Staatsbosbeheer op zaterdag 14september 2019 hier een vogelfestival. Je kunt via excursies, vaartochten en met een elektrische trein de Biesbosch ontdekken en de vis- en zeearend van dichtbij zien. Ook zijn er de hele dag superleuke lezingen met als thema albatrossen, zeearenden, roofvogelreizen en meer. Ook zijn er nog enkele plekken open bij diverse workshops. Haast je, want vol is vol.

Kom naar het Roots Vogelfestival

Een volwassen zeearend heeft een gele snavel en heldere pupillen. Foto Jacques van der Neut

 

Het festivalticket is inclusief museumbezoek, een markt met vijftien stands met onder andere de allerbeste kijkermerken, fotowinkels, reisorganisaties en de bij de lezingen betrokken organisaties. Voor de excursies, treinrit, vaartocht en diverse workshops moet je een apart ticket kopen. Behalve voor de kinderexcursie met Camilla Dreef.

Roots Vogelmagazine organiseert dit vogelfestival in samenwerking met Staatsbosbeheer. Boek snel, want vol is vol! Koop je festivalticket en reserveer tickets voor de activiteiten en workshops via de knoppen op de site.

Koop hier je festival ticket. Update 31 augustus 11.45 uur: de wandelexcursies en vaartochten zijn inmiddels volgeboekt! Op de treinritten en bij verschillende workshops is nog wel plek. En de lezingen en de markt zijn op de dag zelf gewoon te bezoeken. Je kunt ook rondom het centrum zelf wandelen en fietsen. En meet en greet de redactie van Roots!

 

Zo kom je er…

Alle activiteiten vinden plaats op en rond het Biesbosch MuseumEiland. Neem op de A27 afslag 23 naar Werkendam. Volg deze weg richting Werkendam. Aan het einde van de Dijkgraaf Den Dekkerweg T-splitsing naar links. Volg vanaf hier de borden richting Biesbosch MuseumEiland. Je volgt eerst de Bandijk, later linksaf de Hilweg. Parkeren kan in de buurt van het Biesbosch MuseumEiland, Hilweg 2, Werkendam.

Foto visarend Danny Green/Agami

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda