Mookerheide: hoe overleeft de natuur de droogte?

Daniël Mulder

2 August 2018 .

mookerheide

Zomereik (Quercus robur), Eiken, Beukenfamilie (Fagaceae), Fagales, Tweezaadlobbigen (Magnoliopsida), flora, eik - Landgoed Oude Buisse Heide, Zundert, Kempen, Noord-Brabant, Nederland, Europa

Nederland zucht onder de droogte. Dat is ook goed te merken in de natuur, de heide kleurt bijvoorbeeld nauwelijks paars. Ga zaterdag 18 augustus mee op pad met de boswachter van Natuurmonumenten en ontdek op de Mookerheide hoe de natuur zich handhaaft onder deze extreme weersomstandigheden.

mookerheide

Foto: Theo Bosboom

De eikeltjes vallen al van de eikenbomen of zijn kleiner dan normaal. De heide maakt er dit jaar geen paars landschap van, maar ziet er verbrand uit. Maar er gebeurt meer in de natuur. De boswachter legt uit wat de natuur er zelf aan doet om te overleven. En welke planten en dieren er juist meer of minder last van hebben. Je ziet en hoort het allemaal tijdens deze bijzondere droogtewandeling.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 18 augustus. Tijd: 14 uur. Waar: op de parkeerplaats van Natuurmonumenten van de Mookerheide aan het einde van de Papenbergseweg / Mendozaweg in Mook. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De excursie duurt tot ongeveer 16 uur.  Deelname: € 3, niet-leden € 5. Vooraf inschrijven.

Foto header: Geurt Besselink

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda