Schiermonnikoog roept november uit tot Wandelmaand

Daniël Mulder

30 October 2018 .

Schiermonnikoog heeft november uitgeroepen tot Wandelmaand. Te voet geniet je namelijk het meest van de natuur op dit waddeneiland, dat ook een nationaal park is. Het aanbod excursies is riant en verrassend.

Er zijn vier thema’s die wekelijks terugkomen in de activiteiten. Dit zijn: ‘natuur’, ‘cultuurhistorisch wandelen’, ‘culinair wandelen’ en ‘zelf op pad’. Ga bijvoorbeeld eens mee met boswachters de natuur in en wandel over onverharde wegen. Of reis in de tijd met eilandbewoners en wandel langs smaakvolle locaties. De maand is opgedeeld in vijf wandelweken. Zo zie eenvoudig per week wat er is te doen.

Wandelmaand

November is dé maand om te wandelen op Schiermonnikoog. Foto: Niels Kooyman

Trekvogelwandeling

Zo kun zaterdag 3 november van 11-13 uur op stap met de boswachter voor een Trekvogelwandeling. In de verschillende landschappen van  Schiermonnikoog zijn namelijk meer dan driehonderd soorten vogels te zien. Of ga zondag 4 november van 10.30-12.30 uur mee met een zwerftocht over het Westerstrand en het Rif. Dat wordt een flinke wandeling over de grens van strand en wad. Onderweg geeft eilander Thijs de Boer ruime aandacht aan de dynamiek van het wad en planten en dieren.

Wandelmaand duurt 5 weken

De November Wandelmaand duurt t/m 29 november. De maand wordt georganiseerd door VVV Schiermonnikoog en Natuurmonumenten. Leden van Natuurmonumenten krijgen  korting op de meeste wandelingen. Bekijk hier het programma en reserveer een wandeling.

Foto header: Niels Kooyman

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda