Exclusieve lezersaanbieding: op arendjacht in de Biesbosch

Daniël Mulder

30 August 2018 .

White-tailed sea-eagle, Haliaeetus albicilla

In de Biesbosch leven twee soorten arenden: de visarend en de zeearend. Je kunt deze roofvogels zelf zien tijdens een bijzondere excursie, die Roots houdt samen met Staatsbosbeheer. Stap zondag 16 september in de fluisterboot en zie hoe de jonge arenden rondvliegen.

Visarend. Foto: iStock

Sinds 2016 broedt de visarend in de Biesbosch. Vorig jaar zelfs twee paren. In de Biesbosch is er sprake van een boomnest en een mastnest. Het boomnestpaar ging vlot van start. Eind april lag het vrouwtje te broeden en eind juni waren er maar liefst drie jonge visarenden op het nest. Bij het mastnest ging het minder succesvol. Daar had een koppel slechtvalken het nest gekraakt! Ook de zeearend leeft in dit waterrijke natuurgebied ten zuidoosten van Dordrecht. Deze twee roofvogels hebben dit jaar weer jongen voortgebracht, die er nu rondvliegen. Bijzonder om te zien.

Zelf de arenden zien?

Als lezers van Roots en het Vogelmagazine kun je in september meevaren op een fluisterboot om de inmiddels uitgevlogen jonge vis- en zeearenden te zien rondvliegen. Tijdens de tocht vertellen de boswachters je alles over de visarend en zijn grote broer de zeearend. Ook is de kans groot dat de grote zilverreiger, ijsvogel, slechtvalk of een andere bewoner van nationaal park De Biesbosch je pad kruist.

Datum: zondag 16 september 2018.
Aanvang: 8.00 uur.
Prijs: € 30.
Startpunt: Biesbosch Museumeiland, Hilweg 2, Werkendam.
Duur van de tocht: ruim 2,5 tot 3 uur , inclusief koffie/thee en broodje en museumbezoek.
Boeken: via de website van Staatsbosbeheer.

 

 

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda