Roots vogelweekend op Texel

Paul Bohre

28 May 2020 .

Zin in een driedaags Roots vogelweekend op Texel met Klaas de Jong en Vogelmagazine-samensteller Paul Böhre? Samen met organisator BirdingBreaks is nagedacht over maatregelen om dit veilig te kunnen doen. We gaan van 25 t/m 27 september 2020 op een driedaagse ontdekkingsreis waarbij dit ervaren duo je de mooiste vogels van Texel laat zien.

 

Ook in de vorige najaren organiseerden Vogelmagazine columnist en Texelaar Klaas de Jong samen met Vogelmagazine samensteller Paul Böhre vogelsafari’s op Texel. Iedere keer blijkt dit weekend bijzonder vogelrijk. In krap drie dagen tijd zien de deelnemers doorgaans meer dan 101 vogelsoorten. Maar liefst een vijfde van alle soorten die ooit in Nederland zijn waargenomen.

Roots vogelweekend op Texel

Tijdens het Roots vogelweekend leer je de vele soorten herkennen, ook op geluid, zoals de bladkoning. Foto Lars Buckx BirdingBreaks

 

Elke dag spannend

Van de zenuwachtige strandlopers die zich klaarmaken voor vertrek tot een jagende smelleken over een akker, van de fascinerende groenpootruiter tot de spectaculair duikende visarend.

In september zijn er ook altijd wel een paar zeldzame soorten te ontdekken zoals de bladkoning. En we hopen stiekem op velduil. Tijdens het vogelweekend draait het om improvisatie en avontuur, met als doel zo veel mogelijk soorten te leren herkennen. Elke dag is weer anders en spannend, en dankzij de twee ervaren vogelgidsen ontgaat je niets.

Roots vogelweekend op Texel

We gaan natuurlijk ook op zoek naar zeldzame vogels, en hopen natuurlijk stiekem op de velduil. Foto Lars Buckx BirdingBreaks

 

Roots vogelweekend op Texel

Vrijdag 22 september

Vanaf de boot bezoeken we eerst de zuidkant van het eiland. We kijken over de Mokbaai en wandelen langs de Horsmeertjes. Daarna maken we diverse tussenstops langs de oostkant van Texel, waarbij we kans maken op veel soorten ganzen, roofvogels en steltlopers. Diner en overnachting in hotel Prins Hendrik.

 

Zaterdag 23 september

Vroege-vogelwandeling voor het ontbijt (optioneel) rond de vuurtoren. Ontbijt in hotel Prins Hendrik. Daarna wandelen we door de Slufter. Biologische en Texelse lunch op een locatie met uitzicht op vogels. Bezoek aan Utopia en de Schorren. Diner en overnachting in hotel Prins Hendrik.

 

Zondag 24 september

Vroege-vogelwandeling voor het ontbijt (optioneel). Ontbijt in hotel Prins Hendrik. Bezoek aan Thijsse’s Vogelparadijs polder Waal & Burg, Westerduinen en de Dennen (het Texelse bos). Biologische en Texelse lunch op een locatie met uitzicht op vogels. Wandeling over de zuidpunt, langs de Mokbaai en de Horsmeertjes. Boot terug aan het eind van de middag.

 

Praktisch

Op dit moment weten we nog niet precies hoe de reis naar Texel eruit gaat zien, dit is uiteraard afhankelijk van de maatregelen die dan gelden. Vooralsnog wordt gevraagd met eigen vervoer (auto) te komen, en voor wie dat niet mogelijk is kunnen er maximaal 3 personen in de bus worden vervoerd. In een gezinssamenstelling meer. Indien het aantal personen niet hetzelfde huishouden betreft, geldt dat er 1,5 meter afstand moet worden gehouden. We weten nog niet wat er in september kan en mag. De telescoop wordt na iedere kijkbeurt schoongemaakt. De bootkosten voor de auto zijn dan exclusief.

Wanneer: 25 t/m 27 september 2020.

Prijs: vanaf € 425 per persoon.

Inbegrepen: twee overnachtingen, alle maaltijden vanaf lunch vrijdag t/m de lunch zondagmiddag, professionele begeleiding op gebied van vogelherkenning, gebruik van telescoop van de reisleiders.

Klik voor meer info en reserveren op het Roots vogelweekend naar Texel.

Wil je al eerder coronaproof op vogelsafari met Vogelmagazine columnist Klaas de Jong, dat kan nu al. Check Klaas zijn website voor meer informatie.

Meer weten over Texel, dat kan op Wikipedia.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Agenda